عناصر کلیدی موفقیت یک رستوران

احتمالاً تا بحال با صف بیرون از یک رستوران شلوغ مواجه شده و فکر کرده باشید این صحنه نشانگر موفقیت آن رستوران است، اما موفقیت یک رستوران به عوامل زیادی بستگی دارد؛ از ایجاد هویت منحصربفرد برند گرفته تا استفاده از فناوری، استخدام و حفظ کارکنان و ارائهٔ خدمات عالی به مشتریان، تمامی این عوامل باعث موفقیت یک رستوران می‌شوند.

متاسفانه بسیاری از رستوران‌ها در سال اول خود شکست می‌خورند. طبق آمار، در حدود ۸۰ درصد از رستوران‌ها در سال اول خود با شکست مواجه می‌شوند، این به معنی است که نرخ موفقیت تخمینی برای یک رستوران در حدود ۲۰ درصد است و همین موضوع نشان دهندهٔ ماهیت چالش برانگیز این شغل است. اما چه عواملی رستوران‌های موفق را از آن‌هایی که برای بقا تلاش می‌کنند، متمایز می‌سازد؟ در این مطلب به بررسی عوامل کلیدی موفقیت رستوران‌ها می‌پردازیم.

  • کانسپت قوی

کانسپت به معنی مفهوم و تصور و ایدهٔ کلی از یک برند است. با ایجاد یک کانسپت قوی که به عنوان پایه و اساس کسب و کار رستوران شما عمل خواهد کرد، کار خود را آغاز کنید. کانسپت در حقیقت راهنمای شما در مواردی نظیر نام تجاری و نحوهٔ اجرای کسب و کار به شمار می‌رود. کانسپت می‌بایست دربردارندهٔ موارد زیر باشد:

طراحی منو– نحوهٔ طراحی منو به رستوران شما بستگی دارد. ممکن است یک منوی ساده با تأکید بر مواد تشکیل دهنده داشته باشید.

محیط و کور– دنبال چه نوع نورپردازی هستید؟ موسیقی چطور؟ دکور؟ دوست دارید مهمانان هنگام صرف غذا در رستوران شما چه احساسی داشته باشند؟ این سؤالات را به صورت موضوعی منسجم که تجربه‌ای منحصربفرد و متمایز برای مهمانان ایجاد می‌کند در نظر بگیرید.

سبک غذا– چه نوع غذایی در رستوران خود سرو خواهید کرد؟ ممکن است بخواهید غذاهای مدرن و گیاهی سرو کرده و بر مواد طبیعی و با کیفیت بالا تأکید کنید.

موارد بالا عناصری هستند که کانسپت رستوران شما را تشکیل می‌دهند. همیشه به مواردی فکر کنید که رستوران شما را به مکانی منحصربفرد تبدیل می‌نماید. با هدف آشنایی با تجربهٔ مورد نظر مشتریان، دربارهٔ آن‌ها و موقعیت مکانی رستوران خود تحقیق کنید.

  • طراحی هوشمند منو

اگر کانسپت قدرتمند پایه و اساس کسب و کار شما است، پس منو را می‌توان به عنوان نقشه‌ای تصویری از آنچه می‌بایست ارائه دهید دانست. از خوراکی‌ها و غذاها تا نوشیدنی‌ها، همگی باید منعکس کنندهٔ شخصیت کسب و کارتان باشند.

اما کلید برنامه ریزی هوشمند منو است؟ رویکرد داده – محور را در نظر بگیرید. از داده‌های فروش برای انتخاب مناسب غذاهای منو وقیمت گذاری دقیق استفاده کنید. این چیزیست که آن را مهندسی منو می‌نامند. با مهندسی منو می‌توانید آیتم‌های منو را بر اساس محبوبیت، حجم فروش و سودآوری دسته بندی نمایید. مهندسی منو سیستمی برای تجزیه و تحلیل منظم منو به شما ارائه می‌دهد تا بتوانید آن را در راستای سودآوری در حالت بهینه نگاه دارید.

  • ثبات

مشتریان تکراری به دنبال تجربه‌ای یکسان هستند. دستیابی به «ثبات» می‌تواند عامل بسیار مهمی در حفظ مشتریان و افزایش درآمد رستوران شما به حساب آید. در ادامه چند مورد در جهت ایجاد تجربه‌ای با ثبات برای مشتریان آمده است.

ثبت (مستندسازی)– فرآیندهای صحیح را مستند کنید. این موضوع شامل تغییرات در مجموعه، مسئولیت‌ها، چک لیست‌های روزانه، دستورالعمل‌ها، … می‌شود. زمانی که فرآیندهای منسجم و مکتوب وجود داشته باشد، احتمال افزایش ثبات در هر بخش بیشتر خواهد شد.

آموزش– به کارکنان خود آموزش‌های لازم را بدهید. به آن‌ها اعتماد به نفس دهید تا کارشان را به بهترین نحو ممکن انجام دهند.

پاسخ به مشتریان– رضایت یا عدم رضایت مشتریان را پیگیری کرده و آن را جدی بگیرید. مدیر رستوران می‌بایست با مشتریان همیشگی و حتی غذاهایی که به طور معمول سفارش می‌دهند آشنا باشد، واکنش‌های آن‌ها را دنبال کرده و غذاها، نوشیدنی‌ها و خدمات را بر اساس آن تغییر دهید.

نحوهٔ استخدام– پرسنلی را استخدام کنید که با تجربه بوده و از خدمات رسانی به مردم لذت می‌برند. در ابتدای شروع به همکاری، آن‌ها را با نحوهٔ صحیح خوشامدگویی، سرو غذا، ارتباط با مشتریان و بدرقهٔ آن‌ها آشنا سازید.

  • پرسنل خوشحال و راضی

برخورداری از کارکنان متعهد و با انگیزه به معنای خدمات بهتر به مشتریان و خدمات بهتر به مشتریان به معنای افزایش احتمال بازگشت آن‌ها به رستوران شما است. به منظور حفظ پرسنل خود نکات زیر را دنبال نمایید:

  • فضایی ایجاد کنید که پرسنل شما بدون ترس بتوانند انتقاد کنند. کارکنان می‌بایست احساس راحتی کنند و در مورد هر مشکل، به مدیریت بازخورد دهند. با این کار نه تنها فضایی راحت برای پرسنل می‌سازید، بلکه فرهنگی مثبت ایجاد می‌کنید که منجر به افزایش روحیهٔ تیمی، تعهد و اعتماد خواهد شد.
  • به پرسنل سخت کوش رستوران پاداش دهید. از کارمندان سخت کوش خود به روش‌های متفاوت قدردانی کنید، به طور مثال،‌ به آن‌ها هدیه‌های ماندگار دهید، در یک مهمانی میزبان پرسنل خود باشید و یا فرصت‌های شغلی بهتری را به آن‌ها پیشنهاد دهید.
  • حقوق پرسنل را منصفانه تعیین و پرداخت کنید.
  • با کارمندان خود مصاحبه کنید. ممکن است عضوی از تیم شما به هر دلیلی تصمیم بگیرد محل کار خود را ترک نماید. در این صورت می‌توانید با او صحبت کرده و دلایل تصمیم او را جویا شوید. انجام مصاحبه در این مرحله برای شما این فرصت را فراهم می‌آورد که نه تنها با دلایل خروج پرسنل آشنا شوید، بلکه به راهکارهایی در جهت جلوگیری از این اتفاق بپردازید.
  • مارکتینگ

اگر همه چیز را درست انجام داده باشید، اما مشتریان از وجود رستوران شما اطلاعی نداشته باشند، تمام زحمتتان بی نتیجه خواهد ماند. بنابراین همیشه برای بخش بازاریابی سرمایه گذاری کنید. برخورداری از یک وبسایت برای کسب و کار ایدهٔ خوبی تلقی می‌شود. همچنین حضور آنلاین در شبکه‌های اجتماعی موقعیتی است که بیشتر دیده خواهید شد.

  • استفاده از فناوری کارآمد

استففاده از فناوری و نرم افزار مدیریت رستوران، باعث ساده سازی مراحل، افزایش کارایی و بهره وری بیشتر خواهد شد. در ادامه به چند مورد از استفاده از فناوری اشاره شده که در حصول نتیجهٔ بهتر در رستوران مؤثر خواهند بود.

  • منوی دیجیتال
  • نرم افزارهای پیش بینی فروش
  • نرم افزارهای مدیریت موجودی (اقلام)

نکات زیادی در موفقیت یک رستوران حائز اهمیت به شمار می‌روند. همانطور که یک سرآشپز می‌بایست بافت، طعم و نحوهٔ سرو غذا را در نظر بگیرد، مدیر یک رستوران نیز باید تمامی جنبه‌های کار خود را با دقت فراوان زیر نظر داشته باشد، از طراحی منو گرفته تا ثبات. عناصر کلیدی موفقیت یک رستوران را با دقت اجرا کنید تا نه تنها به سودآوری رسیده، بلکه به مهمانان خود تجربه‌ای فراموش نشدنی از صرف غذا در یک رستوران را هدیه دهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed